Reiger Boys 7 – De Zouaven (0 – 1)

th29EYTPRD

Nog maar net hersteld van de midweekse inspanning stond de seizoensafsluiting tegen De Zouaven op het programma. Dat een lang seizoen zijn tol begon te eisen blijkt een dag voor de wedstrijd, als de één zich ziek meldt, een ander liever met de E1 meespeelt…eeh…gaat en waar bij weer anderen de oppaslogistiek geen rekening meer hield met een wedstrijd zo laat in mei. 11 spelers op papier, waarvan er ook nog 1 moet fluiten. Op zaterdag blijkt de grootste nood opgevangen door twee invallers en een zieke, die liever op het middenveld hersteld dan thuis in bed… karakter! Wie heeft het dan nog over “geen ruggengraat”!

Een open wedstrijd volgt. Af en toe fysiek van beide kanten, maar de scheids heeft alles in de hand. Helaas is er in de 1e helft na een te korte doeltrap een snelle combinatie door het midden, waaruit de gasten weten te scoren. Ondanks toch ook goede kansen voor RB7 valt de gelijkmaker niet. De 2e helft kent een eenzijdiger spelbeeld. De gasten bedienen zich van de lange bal, wat veelal goed verdedigd wordt en een enkele keer komt Cor ver zijn doel uit om te ondersteunen. Aan de andere (goede) kant volgen veel meer kansen, maar valt de (afvallende) bal telkens net niet goed. Grootste kans is voor René die na een goede combinatie door het midden de bal over de keeper lobt. Na een tergend lange vlucht, daalt de bal een fractie te laat en belandt bovenop de lat.

th35SK0OVKMet een 0-1 nederlaag sloten de mannen van RB7 het seizoen af en werd de kantine opgezocht. Daar werd het afgelopen seizoen nabeschouwd (3 minuten) en werd vervolgens alweer reikhalzend uitgekeken naar het volgende seizoen. De geruchtenmachine kwam al snel op gang met transfers (zou Robbert een lijntje met Zlatan hebben?) en werd er zelfs gedacht dat RB7 wel eens het volgende project van LvG kon worden… mits hij zich aan het protocol houdt natuurlijk!