Wieringermeer – Reiger Boys 7 (3 – 1)

Laatste loodjes logovoorpag

Een zwaar en lang seizoen werd afgelopen week afgesloten door RB7. Midweeks op het veld in Slootdorp en op een broeierige zaterdagmiddag op het thuisveld in Heerhugowaard. De wedstrijden stonden in het teken van nadorst en herstel van Aken en natuurlijk het afscheid van Cor en Hillebrand.

Midweeks stond de wedstrijd tegen Wieringermeer op het programma. Net als Reiger Boys dit jaar geen hoogvlieger, dus dit zou een positieve draai aan een verder magere 2e seizoenshelft moeten kunnen geven. Het team stond goed. Er werd in de 1e helft degelijk samengespeeld, maar tot echte kansen leidde dit niet. Twee matige kaatsen op het middenveld gaven de tegenstander de gelegenheid om te counteren… 2-0 ruststand.

Na rust wisselde Cor met Hillebrand op doel en hiermee kwam (voorlopig) een einde aan de actieve carrière van Hill op het (grote) veld. Gelukkig kunnen we met het 7 x 7 toernooi nog profiteren van zijn reflexen.

Met Cor op doel vond Wieringermeer toch weer het eerste gaatje door de verdediging en stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord. Dit was toch wel het moment voor RB7 om de mouwen nogmaals op te stropen. Met steeds dominanter wordend spel werd Wieringermeer op eigen helft teruggedrongen. Al snel werd de (eerste) aansluitingstreffer gemaakt. Door de inmiddels invallende duisternis, is de doelpuntenmaker onbekend gebleven voor de redactie (maar het was Mark!). Na deze goal zette RB7 nog een tandje bij. Wieringermeer wist niet meer waar ze het moesten zoeken en een kanteling van de wedstrijd diende zich aan… tot het door overtrekkende bewolking nog donkerder werd en vanaf de zijlijn niet meer te zien was hoe het einde van de wedstrijd zich voltrok. In onwetendheid van de eindstand togen de spelers terug naar de kleedkamer waar Jeroen E. de restanten bier uit Aken uitdeelde.