Reiger Boys 7 – Wieringermeer (2-2)

WieringermeerMannen, een verslag (grotendeels) door de ogen van de scheids. Waar moeten we beginnen… oh ja, tegenstander Wieringermeer: de oudste blijkt volgens de pasjes 25 jaar, idd de meeste pas 17 en 18 jaar jong. Waar speelden wij toen we 18 jaar waren…. Laten we zeggen: reageer op dit verslag.

1e Helft. We begonnen met een zeer sterke en vooral volle bank. Niet dat ze allemaal konden spelen. Maar mannen, complimenten dat jullie er toch waren!

Tikkend waren de reigers vele malen sterker, zeker de eerste 20 minuten. Niet dat we over kansen konden spreken, maar de verdediging en middenveld waren gewoon scherper dan de jochies van Wieringermeer. Maar zoals zo vaak, scoren is lastig en dus wederom: 0-1. Daarvoor al eentje van Wieringermeer afgekeurd. Mooie kopbal, maar resoluut afgefloten voor duwen met twee handen tegen Mark. Reiger Boys ging verder, maar eerlijk gezegd: geen grote kansen. De jonge knaapjes waren bij 1-op-1 amper met handen en voeten te stoppen. En zodoende ook nog een pingel tegen: 0-2. Zucht…je kunt ervoor fluiten.

Rust.

Na positief coachen van de scheids door een afvaardiging van de scheidsrechterscommissie en wat tips en truuuuuks, begonnen we aan de 2e helft. Uiteraard met 11 tegen 11. Wanneer Wieringermeer de 12e man inbracht, is zelfs de scheids onbekend. Laten we zeggen 10 minuten speelden ze met een jochie meer. Na een tip, ff tellen……shit, ja, 12 man. Uh,… OK, ik stuur er maar willekeurig eentje uit! Lekker wat commotie, maar goed, d’r is er maar 1 de baas binnen de lijnen! Met maar liefst 4 verse krachten erin (Ron, Wilke, Dominique en Johnny) en geïnspireerd door het (af en toe op en over het randje) bikkelen van MarkB, werd de tegenstander massaal bij de strot gegrepen. Het gevecht vond nu vrijwel volledig plaats op de helft van Wieringermeer en penetraties vanaf het middenveld (m.n. Wilke) volgden elkaar in rap tempo op. Na een mooie aanval werd Mark vervolgens geschept door de keeper en laatste man in de 16 meter. Dus pingel! Robbert stond al direct weer klaar op de stip, maar om volstrekt onduidelijke reden werd de bal niet afgestaan voor een op-zekere aansluitingstreffer. Mark zag door de rugblessure van René blijkbaar zijn kans schoon om de leiding te nemen op de topscoorderslijst en lapte de ongeschreven wet: “strafschoppennemer blijft ze nemen zolang ze erin gaan” aan de laars. Gelukkig voor hem wel 1-2. Reiger Boys bleef aandringen en gaven vrijwel niets meer weg. Waar wel nodig een aantal mooie reddingen van onze instant keeper, Ossie! Ook jij bedankt, top!

IMG-20161210-WA0002

Na een listig snel genomen vrije trap door Pedro, schoot Ronald vanaf links, diagonaal met een boog over de keeper binnen: 2-2 (en mede-topscoorder met 5 treffers)! De reigers roken nu bloed en bleven aandringen. Unser Dominique had al eerder “die Entscheidung” op de pantoffel, maar besloot tot een tamelijk overmoedige lob over de keeper (maar helaas ook het doel…). In de slotfase deed zich voor hem echter nog een levensgrote mogelijkheid voor, om dat “smetje” weg te poetsen. De voorzet van rechts van Robbert was al een huzarenstukje te noemen en Do kon kiezen: aannemen, koppen of ……… dat laatste gebeurde. Naast! Uiteindelijk na een klein maar onnodig (en vooral onhandig) opstootje uit frustratie: 10-11 man. Na de wedstrijd weer wedstrijdbespreking met de scheidsrechterscommissie. Zal jullie de do’s en don’ts achterwegen laten. Misschien dat de echte dat ook moet laten! Boven in de kantine bleek onze stamtafel vandaag te klein voor de nazit! That’s the spirit boys!